Glazen balustrade geeft uw tuin en terras meer cachet

Waarom bij het creëren van een balustrade glas een prima materiaal is? Dat heeft vooral te maken met de eigenschappen van glas. Een glazen balustrade is sterk en duurzaam en vraagt bijzonder weinig onderhoud. Bovendien is een balustrade van glas transparant, zodat de omheining het zicht vanaf het terras op de tuin of het zwembad niet verstoort. U kunt ook vanaf het terras optimaal genieten van de bloemen en planten in de tuin, en continu de veiligheid van de zwemmers in de gaten houden. Met name als er kinderen in de tuin of op het terras zijn, is een glazen balustrade een goede bescherming, met vrij zicht op het water.

Glazen balustrade van glas op het terras voor bescherming tegen vallen of verdrinken

Glazen balustrade en veiligheid

Mensen willen nog wel eens huiverig zijn voor gebruik van glas in een omgeving waar mensen met blote voeten lopen. Daar is bij een balustrade van glas echter geen enkele reden voor. Een glazen balustrade is gemaakt van gehard glas van het soort dat gemeenten gebruiken voor buitenmeubilair, zoals bushokjes. Het is nagenoeg onverwoestbaar, en als het onverhoopt tóch breekt (bijvoorbeeld door een botsing met een auto), dan ‘verkruimelt’ het in kleine stukjes, zonder scherven. Omgekeerd is glas zoals gezegd juist extra veilig bij gebruik als balustrade rond een zwembad, omdat je er doorheen kunt kijken.

Glazen balustrade als maatwerk

Ammonite Design maakt omheiningen en balustrades van glas op maat voor elke situatie. Wij komen eerst de locatie opmeten en bekijken hoe we de bevestiging kunnen realiseren. Na goedkeuring van onze plannen door de opdrachtgever, bestellen we het benodigde glas bij onze leveranciers, om het daarna ook zelf te komen installeren.

Waarom een glazen balustrade van Ammonite Design?

Er is een breed aanbod glazen afsluitingen op de markt, met allerlei verschillende technieken voor bevestiging. Veel bedrijven die zwembadomheiningen installeren doen dat er zo’n beetje bij, binnen een portfolio van andere zwembadaccessoires of glazen producten. De oprichter van Ammonite Design, Andy Wigley, is de enige échte specialist in glazen (zwembad)omheiningen. Daarbij worden eerst roestvrij stalen poten in de grond verankerd, waar vervolgens de glasplaten ingeklemd worden. Wij kiezen ervoor om een paar centimeter ruimte onder het glas te laten, zodat het terras makkelijk schoon gespoten of geveegd kan worden en er niks onder of tegen de glazen wand of de bevestiging blijft hangen. Dit is een robuuste en elegante methode, voor een esthetisch resultaat. En voor een resultaat waar wij 100% achter staan, met twee jaar garantie op de constructie.

Een betrokken management komt bij u thuis

Onze directeur heeft bijna 40 jaar ervaring in de glasindustrie en bezoekt en ontwerpt persoonlijk elk glazen balustrade-project, of dat nu in de UK is, in Frankrijk of in Nederland. Onze frameloze balustrades zijn gemaakt van 12 mm gehard veiligheidsglas met afgeronde en gepolijste randen. De metalen voeten zijn van corrosiebestendig marien kwaliteit (316l) of 2205 duplex roestvrijstaal (RVS), en ontworpen om extreme windomstandigheden te weerstaan. De poorten voor de glazen hekken en slagbomen zijn zelfsluitend, met op maat gemaakte veiligheidsscharnieren: uniek zelfsluitend en afsluitbaar mechanisme. Voor de veiligheid kunt u onze poortjes zelfs met een sleutel afsluiten! Eventueel kunnen we het glas behandelen met een onderhoudsvriendelijke ‘easy-cleaning’ coating. Vraag hiernaar tijdens het ontwerpproces.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor een glazen balustrade rond uw terras of zwembad? Of een offerte voor een glazen wand binnen- of buitenshuis? Neem contact op via E-MAIL  of bel: +33 (0)358 1962 26.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
WhatsApp
RSS